Version 10.6.0 released

Announcements about Universal Media Server
Gaston62
Posts: 18
Joined: Mon Mar 14, 2016 12:10 am

Re: Version 10.6.0 released

Post by Gaston62 »

Thanks ! Will have to give it a try !
User avatar
mik_s
Moderator
Posts: 459
Joined: Wed Aug 23, 2017 11:03 pm
Location: UK

Re: Version 10.6.0 released

Post by mik_s »

pipin wrote: Tue Jun 15, 2021 6:22 pm
Gaston62 wrote: Tue Jun 15, 2021 9:31 am
pipin wrote: Mon Jun 14, 2021 6:42 am That fixed my problem for most of the fully played files.
Do you mean that now, plaid movies are shown as plaid ?
If I enable this,yes.

But there are alot of short video files that are still not marked.
I think there are 2 issues that could be causing files to not be marked as played.

It could be that your device has cached the thumbnail and is using that one instead of the marked version.
I have noticed that on my PS4 that videos don't get the mark unless I fully shut it off (probably closing the media player will do it) then next time everything I have recently watched is marked.
Not sure there is a way for UMS to tell a device to update its cache when the thumbnail has been changed though.

Another thing that could cause this is that you are not actually watching the video right to the end, stopping when the credits roll for example, so it does not get marked as fully played.
I thought there was a setting to change the fully played threshold but can only see one for determining if the file has been played.
One of my renderers has that option as it tracked played status by itself, and has a slider to change the % played so that you can set what should be considered as fully played.
Logs are important for us to help, Please follow This Link before asking for support. Just a forum cleaner, Will help if I can but no expert.
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3489
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: Version 10.6.0 released

Post by SubJunk »

I'm looking into the bug with the thumbnail caching now
Gaston62
Posts: 18
Joined: Mon Mar 14, 2016 12:10 am

Re: Version 10.6.0 released

Post by Gaston62 »

I have enabled it, pipin... but does not work for me. Back to 9.8.3 !
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3489
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: Version 10.6.0 released

Post by SubJunk »

Gaston62 wrote: Thu Jun 17, 2021 12:24 am I have enabled it, pipin... but does not work for me. Back to 9.8.3 !
I would be happy to help if you can provide logs viewtopic.php?f=9&t=556
Rodney Razorshorts
Posts: 12
Joined: Wed Jul 07, 2021 2:41 am

Re: Version 10.6.0 released

Post by Rodney Razorshorts »

Since updating, my app's favorite activity has been not responding. After launching the app on my PC, it takes forever to load on my TV, and after a while the PC app shuts itself down and needs to be restarted. I uninstalled and re-installed UMP, and now it doesn't even detect my TV, and still crashes. Honestly, I'd been using Plex more even before the update because for some reason UMS was no longer holding my place in videos, but now I don't seem to have any control over the app and would prefer to just have that problem.

Edit: For some reason now, UMS is connected with OpenJDK Platform Binary? That is the program my computer thinks is running when I run UMS and suspending it kills UMS.
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3489
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: Version 10.6.0 released

Post by SubJunk »

Rodney Razorshorts wrote: Wed Jul 07, 2021 2:56 am Since updating, my app's favorite activity has been not responding. After launching the app on my PC, it takes forever to load on my TV, and after a while the PC app shuts itself down and needs to be restarted. I uninstalled and re-installed UMP, and now it doesn't even detect my TV, and still crashes. Honestly, I'd been using Plex more even before the update because for some reason UMS was no longer holding my place in videos, but now I don't seem to have any control over the app and would prefer to just have that problem.

Edit: For some reason now, UMS is connected with OpenJDK Platform Binary? That is the program my computer thinks is running when I run UMS and suspending it kills UMS.
It would be great to get logs for these problems. We are working on that bug of not holding its place in videos already. We will be happy to work with you to try to resolve the other problems if you follow the instructions at viewtopic.php?f=9&t=556
Rodney Razorshorts
Posts: 12
Joined: Wed Jul 07, 2021 2:41 am

Re: Version 10.6.0 released

Post by Rodney Razorshorts »

I can't get the bug to happen again because now the app is just not connecting with my TV at all, even though it appears in the status window. I'm also experiencing a lot of weird interface hiccups which I screencapped, and as I captured in the last file, the DPI has gone crazy since this update (I'm using an A-51 with Win10 and I've had these DPI with other programs, but not with UMS until 10.6)

http://ul.to/3qflk1n5
^ log

http://ul.to/y8s1hsbm
http://ul.to/cxy640h9
http://ul.to/3mfnblij
screenshots ^
User avatar
mik_s
Moderator
Posts: 459
Joined: Wed Aug 23, 2017 11:03 pm
Location: UK

Re: Version 10.6.0 released

Post by mik_s »

Rodney Razorshorts wrote: Sun Jul 11, 2021 6:31 am I can't get the bug to happen again because now the app is just not connecting with my TV at all, even though it appears in the status window. I'm also experiencing a lot of weird interface hiccups which I screencapped, and as I captured in the last file, the DPI has gone crazy since this update (I'm using an A-51 with Win10 and I've had these DPI with other programs, but not with UMS until 10.6)

http://ul.to/3qflk1n5
^ log

http://ul.to/y8s1hsbm
http://ul.to/cxy640h9
http://ul.to/3mfnblij
screenshots ^
could you post the logs and screenshots directly on the forum instead of using an external download site, I'm only limited in downloading 1 file and have to wait over an hour for the next.
If you can't post in this topic, create a new thread in the general help and support section.
Logs are important for us to help, Please follow This Link before asking for support. Just a forum cleaner, Will help if I can but no expert.
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3489
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: Version 10.6.0 released

Post by SubJunk »

Yeah like mik_s said, please attach to the forum, or if you are worried about privacy you can PM them to me. That website is telling me "The free download is currently not available - Please try again later!"
Post Reply